10 ώρες / Κόστος: 60€
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Σύμφωνα με τις διατάξεις της Yπουργικής Aπόφασης 14708/17-08-07 (ΦΕΚ Β’ 1616), η κατάρτιση των εργοδοτών και εργαζομένων των επιχειρήσεων τροφίμων είναι υποχρεωτική και αποσκοπεί στην διασφάλιση της ποιότητας και της παραγωγής ασφαλών προϊόντων καθώς και στην προστασία του καταναλωτή

Απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε άτομο μιας επιχείρησης τροφίμων που έρχεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε επαφή με τα τρόφιμα και συγκεκριμένα σε εκείνους που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υ.Α.

Στόχος

Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει τον καταρτιζόμενο σε θέματα στοιχειώδους υγιεινής των τροφίμων, έτσι ώστε αυτός κατά την εξάσκηση των καθηκόντων του αφ’ ενός μεν να μην αποτελεί μέσο διακινδύνευσης της ασφάλειας των παραγομένων προϊόντων, αλλά επίσης ούτε με τις ενέργειές του να την θέτει σε κίνδυνο.

Διάρκεια
Διάρκεια υλοποίησης: 10 ώρες (Τρίτη και Πέμπτη 16:00 - 21:00)
Θεματικές Ενότητες
  • Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων.
  • Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών.
  • Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους.
  • Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων.
  • Το Εργασιακό Περιβάλλον.
  • Πρακτικές καθαρισμού.
  • Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών.
  • Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων.
Ολοκλήρωση Προγράμματος

Στο τέλος του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι υπόκεινται σε γραπτή δοκιμασία (εξετάσεων) προκειμένου να αξιολογηθούν. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός χορηγεί προσωρινή Βεβαίωσης Παρακολούθησης και με την επιτυχή συμμετοχή των εκπαιδευομένων στις εξετάσεις, ο ΕΦΕΤ αποστέλλει στους δικαιούχους την επίσημη Βεβαίωση κατάρτισης (Πιστοποιητικό).

Παράβολο αξίας 30,00 € κατατείθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ΕΦΕΤ για την συμμετοχή του εκπαιδευόμενου στις εξετάσεις πιστοποίησης .

Κόστος Συμμετοχής
Υγιεινή & Ασφάλεια τροφίμων
60.00
Εκπαιδευτές

Ο φορέας μας συνεργάζεται με έμπειρους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές από το Μητρώο Εκπαιδευτών Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων του ΕΦΕΤ.

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Αθήνα: Τηλ. 2108838540, email: athens@dimitra.gr, Υπεύθυνη κα Ντερέκα Ιουλία.
Θεσσαλονίκη: Τηλ. 2310547180, email: thes@dimitra.gr,Υπεύθυνη κα Τέντσου Άννυ.
Λάρισα: Τηλ. 2410554026, email: plus@dimitra.gr, Υπεύθυνη κα Κορδελά Ελευθερία.
Βόλος: Τηλ. 2421038333, email: volos@dimitra.gr, Υπεύθυνη κα Τσιργούλα Έλενα

Αφήστε ένα σχόλιο

Πληροφορίες Προγράμματος